Okupljanje Mreže mladih europskih arhitekata

20.10.2004.

U Rotterdamu će se od 21. do 25. listopada 2004. održati okupljanje mreže mladih europskih arhitekata YEA! (Young European Architects ), čiji je dio i Studio 3LHD, a na skupu ga predstavlja Saša Begović. Cilj organizacije je pružiti mladim arhitektima priliku da spoznaju svoje kvalitete i mogućnosti koje im pruža jedinstveni europski prostor.
Seminari i predavanja, popraćena izložbom u NAi-u (Nizozemski institut za arhitekturu), bavit će se temom mijene arhitektonske struke i njene sociološke, kulturološke i ekonomske pozicije u dinamičnom okružju nacionalnih i nadnacionalnih društava.  Kroz formu SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) upitnika, svi sudionici su pozvani dati odgovore na pitanja kako percipiraju sebe i svoju arhitektonsku praksu u lokalnom i europskom kontekstu, te kroz predavanja i radionice razmijeniti kreativna i poslovna iskustva. Radni materijal, sastavljen od podataka dobijenih upitnikom, kao neke od najzanimljivih odgovora navodi upravo one studija 3LHD.
Predavači stižu iz zemalja čije su trenutne lokalne predispozicije za razvoj mladih arhitekata različite, kao i njihov utjecaj na europskoj sceni. Tako će svoje viđenje prilika iznijeti Vicente Guallart (Ĺ panjolska), Kaye Geipel (Njemačka), André Loeckx (Belgija) i Helena Paver Njirić iz naše zemlje. Moderatori ovogodišnjeg okupljanja su Bart Lootsma iz Nizozemske i Shane O´Toole iz Irske. Prezentacija radova sudionika traje do 20. studenog u NAi-u.

Previous