Europska konferencija REUSE ARCHITECTURE

Zagreb

23. April 2021

Središnja tema Europske konferencije o arhitektonskim politikama REUSE održane 22. i 23. travnja u prostoru bivšeg kina Urania (nagrađivanom primjeru REUSE arhitekture) bio je održivi urbani razvoj i urbana obnova usmjereni na različite aspekte korištenja, odnosno ponovnog korištenja urbanog tkiva.
U sklopu konferencije predstavljen je projekt urbane revitalizacije prostora bivše tvornice Gredelj, zone između glavnog zagrebačkog željezničkog i autobusnog kolodvora u strogom centru grada. Raspravljalo se o pitanjima obnove i revitalizacije, aktiviranja degradiranih, napuštenih i preskočenih područja, ponovnom korištenju zapuštenih zona ili pojedinačnih građevina te njihovom kružnom gospodarenju.
Organizatori konferencije bili su Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Zavod za prostorni razvoj, u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata. Namijenjena je arhitektima i prostornim planerima, kreatorima politika na svim razinama, ostalim zainteresiranim stručnjacima te najširoj javnosti.
 

Previous