Vanjski bazeni Lone
realizacija, Rovinj, 2013.

Bazeni su smješteni u zaštićenoj i prirodno očuvanoj uvali Lone i prirodni su nastavak vanjskih prostora hotela Lone, te hotela Monte Mulini u zoni Monte Mulini.
Projekt obuhvaća kompleks vanjskih bazena s pripadajućom terasom - sunčalištem, bazenskim objektom, ljetnom pozornicom i restoranom. Kompleks čine četiri bazena ukupne vodene površine 1054m2: relax i aquafun bazen međusobno povezani slapom te dva dječja bazena.
Bazeni su razvedenog oblika koji prati njihove funkcije tj. atrakcije: ležeća, sjedeća i stojeća masaža, 25 metarska staza za plivanje, aqua aerobic i gejziri. U sklopu pratećeg bazenskog objekta nalaze se infopult, kabine za masažu, otvoreni bazenski bar sa 10 stolova te servisni prostori.
Topografija postojećeg prirodnog terena nastoji se sačuvati pa je zato terasa sunčališta površine 2350m2 sa oko 200 ležaljki izvedena u šest nivoa koji ju prate. Visinska razlika između nivoa je 40 cm čime je otvoren neometan pogled sa svakog nivoa prema uvali Lone. Terasa je opremljena s ukupno tri grupe tuševa i kabina za presvlačenje.
Na najnižem nivou predviđena je ljetna pozornica - otvoreni natkriveni objekt za dječje predstave i večernja događanja s pripadajućom terasom s 27 stolova. Terasa pozornice je integrirana s novouređenim restoranom Oleandar kapaciteta 53 stola, idealnim prostorom za opuštanje, zabavne aktivnosti i događaje.

NAZIV PROJEKTA Vanjski bazeni Lone

BROJ PROJEKTA 192

PROGRAM javno, turizam

STATUS realizacija

PROJEKTIRANJE 2011-2011

GRADNJA 2012-2013

LOKACIJA Hrvatska, Rovinj, Zona Monte Mulini

OBUHVAT 4675 m²

BRUTO POVRŠINA 2473 m²

VOLUMEN 2993 m³

NADMORSKA VISINA 27.74 m

KLIJENT Maistra

AUTOR 3LHD

PROJEKTNI TIM Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Paula Kukuljica, Eugen Popović, Leon Lazaneo, Dragana Šimić, Dijana Vandekar, Nevena Kuzmanić, Vibor Granić, Kristina Marković, Ida Ister, Sanja Jasika Lovrić

PROJEKT KONSTRUKCIJE Prokon

FIZIKA ZGRADE AKFZ studio

PROJEKT VODOVODA I ODVODNJE Hit-projekt

PROJEKT BAZENSKE TEHNIKE Makro 5

PROJEKT SVJETLOTEHNIKE Skira

PROJEKT ZAŠTITE OD POŽARA / STRATEGIJE / SIGURNOSTI Inspekting

PROJEKT KRAJOBRAZNE ARHITEKTURE Studio Kappo

VIZUALIZACIJE Boris Goreta

FOTOGRAFIJA Miljenko Bernfest, Siniša Gulić, Joao Morgado, 3LHD