Poliklinika St
projekt, Split, 2009.

Neposredna okolina i povijesna gradska cjelina Firula i okolice, jedan su od najugodnijih splitskih gradskih predjela za život, rad i rekreaciju. Izuzetna lokacija ove privatne poliklinike je jedna od njenih najvećih prednosti. Blizina drugih najvažnijih bolničkih sadržaja na Firulama, blizina mora i svježeg zraka, također joj daje na bitnosti i važnosti.
Budući da objekti ovakvog zadanog programa i funkcije, zahtijevaju maksimalnu pragmatičnost i poštivanje zadanog programa, te maksimalnu tehničko-tehnološku opremljenost i funkcionalnost logičan je razvoj funkcija po vertikali koji omogućuje smještaj svih polikliničkih sadržaja, dijagnostike, ordinacija i laboratorija  prema traženim etažama. Svi javni sadržaji smješteni su u suterensku, prizemnu i prve etaže objekta, dok su stacionar i administracija na višim etažama, a garaže u donjim podzemnim etažama.
Glavni vizualni element i akcent kuće je ovojnica od horizontalnih traka. Ona potpuno obuhvaća kuću kao što zavoj štiti pacijenta. Ovojnica ima višeznačnu ulogu opne koja štiti od sunca, regulator je svjetla, sakriva, otkriva, te kadrira pogled. Ona je i klasična "škura", a inspirirana je prvenstveno  jednim od najprepoznatljivijih elemenata moderne arhitekture Splita - brisolejima Ive Radića.
Atriji/loggie po svim etažama prisutni su kao isječak vanjskog prostora, međuprostor i polujavna kontaktna zona. Spajaju i dijele ostale prostore kuće, a umjesto klasičnog introvertiranog bolničkog koridora, omogućuju jednu relaksirajuću zonu, u kojoj ste okruženi komadićem (mediteranskog) zelenila, na drvenoj terasi i s vanjskim pogledom na more i okolne otoke. U njemu se pacijenti osoblje i posjetioci, mogu odmoriti, udahnuti svježi morski zrak i prošetati do njih (u pidžamama).

NAZIV PROJEKTA Poliklinika St

BROJ PROJEKTA 168

PROGRAM javno

STATUS projekt

PROJEKTIRANJE 2009-2010

LOKACIJA Hrvatska, Split, Firule

OBUHVAT 2052 m²

BRUTO POVRŠINA 11224 m²

VOLUMEN 41145 m³

TLOCRTNA POVRŠINA 806 m²

NADMORSKA VISINA 20,50 m

KLIJENT Krupa

AUTOR 3LHD

PROJEKTNI TIM Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Koraljka Brebrić Kleončić, Vibor Granić, Sanja Jasika Lovrić, Ines Vlahović Mazinjanin

SURADNICI PROJEKTNOG TIMA Joško Kotula, Dragana Šimić

PROJEKT ELEKTROINSTALACIJA Gilan - Josip Giljanović, Ivica Buljubašić

PROJEKT VODOVODA I ODVODNJE WIN-projekt - Vladimir Bečić

PROJEKT STROJARSKIH INSTALACIJA ENG projekt - Siniša Radić

PROJEKT SPRINKLER INSTALACIJE APIN projekt - Nenad Semenov

PROJEKT KONSTRUKCIJE Velcon projekt - Stjepan Budić

PROJEKT ZAŠTITE OD POŽARA / STRATEGIJE / SIGURNOSTI SAECULUM - Goran Šimić

STRUČNI KONZULTANT King Sturge - Tomislav Gregurić
Stipić Grupa - Josip Karaman

VIZUALIZACIJE Boris Goreta