Nagrada IOC/IAKS 2011

Međunarodni olimpijski odbor, Međunarodna udruga za sportske i rekreacijske objekte i Međunarodni para-olimpijski savez

26. October 2011

U međunarodnoj konkurenciji između 133 projekta iz 36 zemalja, projekt Studija 3LHD - Centar Zamet - osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji sportskih objekata na IOC/IAKS Award. Nagradu IOC/IAKS Award, odnosno IPC/IAKS Distinction Award, bienalno dodjeljuju Međunarodni olimpijski odbor i Međunarodna udruga za sportske i rekreacijske objekte, te Međunarodni para-olimpijski savez najboljim arhitektonskim ostvarenjima objekata namijenjenih sportu i rekreaciji, odnosno projektima koji su posebno prilagođeni sportašima i gledateljima s invaliditetom.
Rekordna po broju prijava, 22. godina dodjeljivanja nagrade IOC/IAKS, zabilježila je prijave 133 arhitektonska ostvarenja iz 36 zemalja. Zlatom je nagrađeno 5 projekata, srebrom 9, broncom 5, a dodijeljena su i 3 posebna priznanja. Za IPC/IAKS Distinction Award prijavljeno je 50 radova a nagrađeno ih je 7. 
U kategoriji E - pojedinačni zatvoreni objekti (single indoor facilities) zlato nije dodijeljeno, a srebro su podijelili Centar Zamet i Sportska dvorana Podčetrtek.

Previous