Simpozij: trajni obalni turistički ambijenti

Sveučilište Northeastern

13. March 2013

Arhitektonski fakultet sveučilišta Northeastern ugostio je jednodnevni simpozij stručnjaka, znanstvenika i studenata diplomskih studija koji rade na pitanjima tematski vezanim za "Komparativnu studiju urbanih rehabilitacijskih strategija u Algarvi (Portugal) i Dalmaciji (Hrvatska)". Naime, tijekom prošle godine, tim istraživača u Portugalu, Hrvatskoj i Bostonu istraživao je kako se budućim razvojem turizma može bolje utjecati na stvaranje otpornijih obalnih ambijenata. Za komparativnu studiju te teme izabrane su Algarva u Portugalu i Dalmacija u Hrvatskoj. Studija je dodatno istraživana kroz diplomski istraživački studij na Sveučilištu Northeastern s nazivom "Trajni obalni turistički ambijenti" i provođena u suradnji sa EUVG arhitektonskim fakultetom iz Coimbre u Portugalu.
Ovaj simpozij koristio je niz suvremenih projekata u različitim fazama dovršenosti da obuhvati šira pitanja razvoja turizma i urbane trajnosti. Razgovori i diskusije zabilježeni su i biti će objavljeni kao dio publikacije o toj temi u 2014.
Saša Begović predstavio je na simpoziju Hotel Lone, dio većeg projekta rekonstrukcije socijalističkog turističkog resorta u Rovinju, a zajedno sa Tanjom Grozdanić Begović sudjelovao je u diskusijama na panel raspravi.
Više o simpoziju pročitajte ovdje.
 

Previous