Vanjski bazeni Lone

Rovinj

Geolokacija
45°4'21'' N
13°38' 23'' E
Adresa
Zona Monte Mulini
Grad
Rovinj
Država
Hrvatska

Bazeni su smješteni u zaštićenoj i prirodno očuvanoj uvali Lone i prirodni su nastavak vanjskih prostora hotela Lone u zoni park šume Zlatni Rt.

Projekt vanjskih bazena sastoji se od tri bazena i pripadajuće terase – sunčališta, bazenskog objekta, otvorene ljetne pozornice i restorana. Relax i aquafun bazen međusobno su povezani slapom, a izdvojen je plitki dječji bazen, ukupna vodena površina im je 1054m2.

Terasa sunčališta sa ležaljkama izvedena je u šest nivoa koji prate topografiju postojećeg prirodnog terena. Visinska razlika između nivoa je 40 cm čime je otvoren neometan pogled sa svakog nivoa prema uvali Lone i moru. Terasa je opremljena s tuševima i kabinama za presvlačenje a u blizini se nalaze i dva prostora za masažu.

Bazeni su razvedenog oblika koji prati njihove funkcije tj. atrakcije: ležeća, sjedeća i stojeća masaža, 25 metarska staza za plivanje, aqua aerobic i gejziri. U sklopu pratećeg bazenskog objekta nalaze se infopult, otvoreni bazenski bar sa 10 stolova te servisni prostori.

Na najnižem nivou smještena je ljetna pozornica – otvoreni natkriveni objekt za predstave i večernja događanja/koncerte s pripadajućom terasom. Terasa pozornice je integrirana s novouređenim restoranom Oleandar, idealnim prostorom za opuštanje, zabavne aktivnosti i događaje. Restoran od direktnog sunca štiti velika drvena pergola pružajući ugodan hlad uklopljen u mediteransko raslinje, uz izravan pogled na more, bazen i otvorenu pozornicu. 
Restoran tokom dana nudi jednostavna jela s roštilja i iz krušne peći a navečer se pretvara u steak house i lounge bar koji nadopunjuje prostor za koncerte u autentičnom mediteranskom okružju.
 

Fact Sheet

naziv projekta

Vanjski bazeni Lone

broj projekta

192

program

javno, turizam

status

realizacija

projektiranje

2011 - 2011

Gradnja

2012 - 2013

Lokacija

Hrvatska, Rovinj, Zona Monte Mulini

Površina parcele

4675 m²

Površina građevine

2793 m²

Volumen

2993 m³

nadmorska visina

27.74 m

autor

3LHD

klijent

Maistra

Projektni tim

Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Paula Kukuljica, Eugen Popović, Leon Lazaneo, Dragana Šimić, Dijana Vandekar, Nevena Kuzmanić, Vibor Granić, Kristina Marković, Ida Ister, Sanja Jasika Lovrić

Projekt konstrukcije

Prokon

Fizika zgrade

AKFZ studio

Projekt vodovoda i odvodnje

Hit-projekt

Projekt bazenske tehnike

Makro 5

Projekt svjetlotehnike

Skira

Projekt zaštite od požara / strategije / sigurnosti

Inspekting

Projekt krajobrazne arhitekture

Studio Kappo

Vizualizacije

Boris Goreta

Fotografija

Miljenko Bernfest, Siniša Gulić, Joao Morgado, 3LHD


Nacrti

Fotografije

Gradilište

Back to top Back to projects