3LHD je interdisciplinarni arhitektonski ured fokusiran na integraciju raznih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog oblikovanja, dizajna i umjetnosti.

Otvoren opatijski Hotel Keight

Keight je prvi hrvatski hotel koji će poslovati pod brendom Hilton Curio Collection i ujedno prvi hotel pod Hiltonovim brendom koji je projektirao 3LHD. Investitor je tvrtka Katarina Line, vodeća hrvatska kompanija za krstarenja.
Koncept projekta ujedinjuje najbolje od mora i najbolje od kopna – inspiriran dugim morskim plovidbama, ovaj suvremeni hotel ugodnog ambijenta gostima pruža osjećaj povratka kući nakon dugog putovanja. Keight predstavlja hommage opatijskoj turističkoj baštini. Smješten je u centru grada, nadomak mora i povijesnih građevina koje reinterpretira elementima pročelja. Centralna točka hotela je restoran u prizemlju, sastajalište za goste hotela i sve stanovnike Opatije. Smještajne jedinice tamnim koloritom, bojama neba i mora u oluji, uvlače gosta u siguran ambijent, svojevrsno utočište zaštićeno od sila prirode. Sunčalište na krovu predstavlja bijeg u sanjarski svijet, mjesto za opuštenu razonodu s pogledom na more. Više o projektu na LINKU

Naš ured nalazi se u nekadašnjem kinu Urania

Usprkos svojoj dotrajalosti, zgrada nekadašnjeg kina imala je dobre predispozicije da rekonstrukcijom dobije novu namjenu.

Nova Urania sadrži javni prostor namijenjen raznim kulturnim događanjima, te nekoliko uredskih prostora. Polivalentni javni prostor opremljen multimedijom i malom tribinom povezan je s bistroom s dvorišnom i krovnom terasom. To je mjesto susreta kulturne i poslovne zajednice, i prostor za brojna događanja poput edukativnih radionica, predstavljanja, izložbi, koncerata, projekcija i slično.

Urania - prostor kreacije, prostor je posvećen kreativnom djelovanju, a posebice onom koje propituje sebe, društvo, svijet.

Kao prostor kreacije posebnu pažnju posvećuje kreativcima svih struka, u nastajanju ili već prepoznatima, koji su društveno angažirani, te razvoju publike kroz edukaciju i razmjenu iskustava i mišljenja. 
Interakcijom i povezivanjem te poticanjem edukacije, komunikacije i inovacije kao temeljnih načela u procesu kreativnog stvaranja, kao i poticanjem interdisciplinarnog načina rada i suradnje sa srodnim djelatnostima postiže se razvoj kulture i umjetničkog stvaralaštva, povezuje zajednica i aktivira društvena promjena.

Održivost u našoj praksi

Od početka našeg djelovanja, kroz najranije projekte promišljamo tematiku održive gradnje i brige o okolišu. Bilo da se radi o uporabi lokalnih materijala na projektima poput Sportske dvorane Bale, oplemenjivanju zelenilom i pasivnim održavanjem temperature kroz projekte poput Kampusa Infobip, Kantine Šumarskog fakulteta, Grand Park Hotela Rovinj, ili istraživanju i implementaciji ideje biološke raznolikosti na projektima kao što su Kampus Rimac i Karlovački akvarij i muzej rijeka.

Posvećeni smo održivosti u kontekstu izgrađenog okoliša, što se očituje kroz projektiranje energetski učinkovite, ekološki prihvatljive i održive arhitekture. Naš uredski prostor i poligon za kulturna događanja - Urania, predstavlja eklatantan primjer prenamjene postojeće građevine s mogućnošću prilagodbe prostora za raznovrsnu uporabu uz smanjenje emisija, ali i aspekte kulturološke održivosti aktivacijom korisnika u središtu grada kroz integraciju različitih sadržaja.

Završena je gradnja prve faze Kampusa Rimac

Integralno zamišljen kao park s proizvodnim pogonom i poslovnom zgradom maksimalno uklopljen u krajolik, Kampus Rimac je jedan od najčešće spominjanih arhitektonskih projekata u hrvatskim i svjetskim medijima od svog predstavljanja.

3LHD produkti nastali su kao odgovor na potrebe arhitektonskih projekata. 

Oni svojom estetikom i funkcijom prvenstveno izlaze iz prostora u kojem se nalaze, a tek naknadno se odvajaju od konteksta i postaju samostalni proizvodi. Ovi produkti potvrđuju 3LHDov interdisciplinarni pristup radu spajanjem znanja arhitekata, dizajnera te ostalih kreativaca iz relevantnih polja.

Posljednje vijesti

21.06.2024.

Otvoren Keight Hotel u Opatiji

Jučer je otvoren opatijski Hotel Keight, projekt na kojem smo počeli raditi 2018. godine. Keight je prvi hrvatski hotel koji će poslovati pod brendom Curio Collection i ujedno prvi hotel pod Hiltonovim brendom koji je projektirao 3LHD.

Pročitaj više
05.06.2024.

Podcast SFERA, Arhitekt treba biti znatiželjan!

Pogledajte Sašu Begovića u 33. epizodi SFERA podcasta

Pročitaj više
24.05.2024.

Panel „BIM standardi“ na C2BM konferenciji

Sudjelovali smo na panel raspravi o BIM standardima na konferenciji C2BIM održanoj 24. svibnja 2024. BIM i ISO standardi nezaobilazna su tema jer bez standardizacije nema niti efikasnosti pa samim time niti adekvatne zarade. Panel je okupio vodeće stručnjake koji su standardizaciju uveli u svoje biroe i čiji timovi u projektiranju koriste najbolje što softver može ponuditi: Marko Dabrović (3LHD), Nikola Miletić (Kap4), Marin Račić (3D ART), Gianmarco Baldini (Baldinistudio), Duje Bešlić (3D ART), Dražen Arbutina (Tehničko veleučilište u Zagrebu) i Herbert Peter (artuum architecture).

 

Pročitaj više
21.05.2024.

Usvojen UPU Kupari

Usvojen je Konačni prijedlog Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Kupari I“ na Općinskom vijeću Općine Župa dubrovačka održanom 21.svibnja ove godine. Time je otvoren put za sljedeću fazu realizacije projekta Kupari Dubrovnik Resort – ishođenje lokacijske dozvole. Jedinstveno odredište smješteno je u autentičnom mediteranskom okruženju lokaliteta Kupari kraj Dubrovnika. Investitor u projekt je tvrtka HPL iz Singapura. Na projektu krajobraznog uređenja radimo sa Scape Design, dok na projektu interijera rade Meyer Davis i LW Design Group.

Pročitaj više
10.05.2024.

TAKEOVER Salona Mladih u 3LHD-u

Prostor 3LHD-a dio je izložbenog prostora za TAKEOVER Salona Mladih - mali festival suvremene umjetnosti u poslovnim prostorima.

Pročitaj više
02.05.2024.

Studentski posjet s odjela arhitekture na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču

Ugostili smo u našem uredu grupu studenata Arhitektonskog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Beču. U sklopu svojeg posjeta gradu Zagrebu i istraživanja arhitektonske slike grada posjetili su i naš ured - Saša Begović ih je proveo kroz Uraniju i održao kratko predavanje predstavljajući naš rad. 

Pročitaj više