3LHD je interdisciplinarni arhitektonski ured fokusiran na integraciju raznih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog oblikovanja, dizajna i umjetnosti.

Naš ured nalazi se u nekadašnjem kinu Urania

Usprkos svojoj dotrajalosti, zgrada nekadašnjeg kina imala je dobre predispozicije da rekonstrukcijom dobije novu namjenu i postane javni i uredski prostor.

Nova Urania sadrži javni prostor namijenjen raznim kulturnim događanjima, te nekoliko uredskih prostora. Polivalentni javni prostor opremljen multimedijom i malom tribinom povezan je s bistroom s dvorišnom i krovnom terasom. To je mjesto susreta kulturne i poslovne zajednice, i prostor za brojna događanja poput edukativnih radionica, predstavljanja, izložbi, koncerata, projekcija i slično.

Urania - prostor kreacije, prostor je posvećen kreativnom djelovanju, a posebice onom koje propituje sebe, društvo, svijet.

Kao prostor kreacije posebnu pažnju posvećuje kreativcima svih struka, u nastajanju ili već prepoznatima, koji su društveno angažirani, te razvoju publike kroz edukaciju i razmjenu iskustava i mišljenja. 
Interakcijom i povezivanjem te poticanjem edukacije, komunikacije i inovacije kao temeljnih načela u procesu kreativnog stvaranja, kao i poticanjem interdisciplinarnog načina rada i suradnje sa srodnim djelatnostima postiže se razvoj kulture i umjetničkog stvaralaštva, povezuje zajednica i aktivira društvena promjena.

Projekt Stambeni blok Park Kneževa je nominiran za Nagradu ''Drago Galić'' za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2022. godinu.


Osnovna ideja bloka je u pješačkom povezivanju Branimirove i Bornine ulice, jasnoj vidljivost i pristupu gradu i bloku, stvaranju nove velike zelene površine - urbanog parka u unutrašnjosti bloka.

Završetak gradnje prve faze Kampusa Rimac planirana je krajem prosinca 2023. 

Integralno zamišljen kao park s proizvodnim pogonom i poslovnom zgradom maksimalno uklopljen u krajolik, Kampus Rimac je jedan od najčešće spominjanih arhitektonskih projekata u hrvatskim i svjetskim medijima od svog predstavljanja.

3LHD produkti nastali su kao odgovor na potrebe arhitektonskih projekata. 

Oni svojom estetikom i funkcijom prvenstveno izlaze iz prostora u kojem se nalaze, a tek naknadno se odvajaju od konteksta i postaju samostalni proizvodi. Ovi produkti potvrđuju 3LHDov interdisciplinarni pristup radu spajanjem znanja arhitekata, dizajnera te ostalih kreativaca iz relevantnih polja.

Sleeper Sessions u Dubrovniku

Marko Dabrović bio je jedan je od sudionika na Sleeper Sessions održanom u Dubrovniku. U predavanju pod nazivom "Sve je moguće" govorio je o iskustvu 3LHD-a u ugostiteljskom sektoru uz dublji uvid u hrvatsku kulturu i dizajn.

Posljednje vijesti

09.01.2024.

Potpisan ugovor za Dječji vrtić Kupari

Općinski načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli i Marko Dabrović u ime 3LHD-a potpisali su ugovor za izradu kompletne projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje novog Dječjeg vrtića u Kuparima. Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave odabrana je ponuda tvrtke Studio 3LHD.

Pročitaj više
27.12.2023.

Osnovna Škola u Kastvu

Idejno rješenje i ponuda 3LHDa odabrani su na natječaju javne nabave za novu osnovnu školu u Kastvu. Škola je projektirana kao područna škola za 448 učenika i za odvijanje nastave u jednoj smjeni.

Pročitaj više
22.12.2023.

Izvedbena dokumentacija poslovnog kampusa OIVa

Završeni su radovi na izvedbenoj dokumentaciji projekta budućeg sjedišta tvrtke OIV. Smješten uz brzu prometnicu na jugoistoku Zagreba, kampus se sastoji od uredske zgrade s restoranom i podatkovnim centrom, otvorene garaže i multimedijalnog centra.

Pročitaj više
18.12.2023.

Predavanje na IPMA Project days

Marko Dabrovic bit će jedan od govornika na konferenciji Project days u organizaciji društva IPMA Hrvatska, koja se održava u ponedjeljak 18.12.2023.

Pročitaj više
02.12.2023.

Počinje gradnja Autobusnog terminala Žabica

Danas počinju radovi na gradnji dugoočekivanog Autobusnog terminala Žabica u Rijeci. Nakon skidanja pokrova s postojeća dva skladišta, usporedno s rušenjem krenuti će pilotiranje i izgradnja.

Pročitaj više
24.11.2023.

CYAN festival vizualne kulture

U Splitu se 24. i 25. studenog održava prvi CYAN festival vizualne kulture. Jedan od sudionika / predavača je Saša Begović. Njegovo predavanje, s nazivom „The Art of the Possible“ na rasporedu je u subotu 25.studenog u 18h.

Pročitaj više