5. Balkansko Arhitektonsko Bijenale BAB 21

08.12.2021.

5. Balkansko Bijenale Arhitekture (BAB) održava se od 08. do 16.prosinca 2021. godine, u prostoru Kina Balkan u Beogradu. Tema 5. BAB-a 21 je "Iconic Nomad in Global Village". Zemlja-domaćin je Republika Hrvatska. Selektor selekcije hrvatske arhitekture, zadužen za selekciju radova, autora i predavača iz Hrvatske je prof. Saša Begović (3LHD).
Na Bijenalu će biti izloženo preko 350 radova autora cijele balkanske regije. Svečano otvorenje i dodjela nagrada održava se 08.12 s početkom u 18h.
Cilj BAB-a je da okupi i umreži istaknute autore iz srodnih područja urbanizma, arhitekture i dizajna iz različitih, ali regionalno povezanih sredina. Svrha ove međunarodne manifestacije je da prikaže i promiče primjere dobre prakse, ali i da pokrene diskusiju o najvažnijim temama za gospodarstvo i struku.
Balkanski arhitekti i dizajneri predstavit će se kroz 5 izlagačkih kategorija: arhitektura, urbanizam, nerealizirani projekti, dizajn interijera i dizajn namještaja. U sklopu ovogodišnje BAB izložbe bit će prikazani i radovi s Međunarodnog arhitektonskog natječaja "ArXellence 2" koji je realizirala tvrtka Alumil u suradnji s Međunarodnom unijom arhitekata (UIA), a provodio se u bliskoj suradnji s ICC savjetom UIA po standardima UNESCO-a za arhitektonske natječaje.
Više o programu pročitajte na službenim stranicama bijenala: https://www.bab.rs/

 

Previous