Europska konferencija REUSE ARCHITECTURE

20.04.2021.

Središnja tema Europske konferencije o arhitektonskim politikama REUSE ARCHITECTURE koja se održava 22. i 23. travnja u prostoru bivšeg kina Urania (nagrađivanom primjeru REUSE arhitekture) biti će održivi urbani razvoj i urbana obnova usmjereni na različite aspekte korištenja, odnosno ponovnog korištenja urbanog tkiva.
U sklopu konferencije bit će predstavljen projekt urbane revitalizacije prostora bivše tvornice Gredelj, zone između glavnog zagrebačkog željezničkog i autobusnog kolodvora u strogom centru grada. Raspravljat će se o pitanjima obnove i revitalizacije, aktiviranja degradiranih, napuštenih i preskočenih područja, ponovnom korištenju zapuštenih zona ili pojedinačnih građevina te njihovom kružnom gospodarenju.
Organizator je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Zavod za prostorni razvoj, u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata. Namijenjena je arhitektima i prostornim planerima, kreatorima politika na svim razinama, ostalim zainteresiranim stručnjacima te najširoj javnosti.

Više o konferenciji pročitajte ovdje.

Previous