Obljetnica otvorenja Karlovačkog slatkovodnog akvarija

22.10.2017.

Danas je proslavljena prva obljetnica otvorenja Karlovačkog slatkovodnog akvarija - Aquatike. Od otvorenja u listopadu prošle godine akvarij je obišlo više od 100.000 posjetitelja svih uzrasta, što uz brojne nagrade i priznanja svjedoči o tome kako je Aquatika postala jedinstvena i prepoznatljiva turistička atrakcija grada Karlovca i Karlovačke županije.
Zgrada akvarija uklopljena je u prirodni okoliš uz Koranu. Kuća je potpuno prekrivena zemljom. Koncept oblikovanja nadahnut je nasipima i šancima karlovačke zvijezde. U središtu se nalazi trg sa ulaznim prostorom, suvenirnicom, caffe barom, čitaonicom i uredima. Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture.
Iznimno uspješna suradnja s gradom Karlovcem rezultirala je projektom koji je pozitivan primjer realizacije financirane sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Karlovački slatkovodni akvarij sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013. Njegova ukupna vrijednost iznosi 36.691.939,28 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 36.222.282,45 kn. 
 Više o projektu ovdje.

Previous