Avangarda i kontinuitet, Beč

Wiener Stadtishe Versicherung

01. January 2007

Izložba "Avangarda i kontinuitet" s više od trideset projekata iz najplodnijih razdoblja hrvatske arhitekture od tridesetih godina prošlog stoljeća do danas otvorit će se 5. srpnja u Beču. U organizaciji Wiener Städtishe Versicherunga i časopisa Oris na izložbi će se predstaviti arhitektonski projekti triju razdoblja hrvatske arhitekture, koja je nastajala u posebnim uvjetima.

Razdoblje od 1930. do 1940. obuhvaćeno je s desetak projekata tada mladih arhitekata koji su postali protagonisti moderne. Među ostalim, predstavit će se Albinijeva kuća "Arko", Planićeva zgrada "Napredak", Iblerova "Vila Blažeković", Weissmannova "Vila Kraus" te Ulica gradskih vila - Novakova u Zagrebu.

Stvaralački vrlo plodno razdoblje od 1950. do 1965. predstavit će, među inima, Albinijeva, Vitićeva, Galićeva i Haberleova djela.

Suvremenu hrvatsku arhitekturu zastupa dvadesetak projekata, među kojima su Most hrvatskih branitelja u Rijeci Studija 3LHD, Dječji vrtić "Vedri dani" Miroslava Genga, Muzej suvremene umjetnosti u izgradnji Igora Franića, POS Krapinske toplice Ive Letiović i Morane Vlahović te Morske orgulje Nikole Bašića. Izložba "Avangarda i kontinuitet" moći će se razgledati do 14. rujna.

06.7.-14.09. 2007. (otvaranje izložbe 05.07. 2007. 18.30), Wiener Städtishe Versicherung, 1010 Beč, Schottenring 30.

Organizatori izložbe: Wiener Städtishe Versicherung, Beč i časopis ORIS, ZagrebKuratori izložbe: Adolph Stiller, Vera Grimmer, Tadej Glažar, Maroje Mrduljaš, Andrija Rusan


Wienerstaedtische
 

Previous