3LHD interakcije

Zagreb

Geolokacija
45°46'43.70''N
15°58'54.71''E
Adresa
Avenija Dubrovnik 17
Grad
Zagreb
Država
Hrvatska

Više od 20 godina djelovanja arhitektonskog studija 3LHD obilježeno je promjenama u arhitektonskoj praksi. Tijekom kontinuiranog rasta ureda i povećanja opsega i složenosti zadataka 3LHD je razvio metodologije rada u kojima je arhitektonski ured u prvom redu platforma za koordiniranu proizvodnju i razmjenu znanja. 

Dinamike razvoja i provedbe velikih projekata zahtijevali su inovacije u strukturiranju i organizaciji ureda kako bi se osigurala intenzivna i učinkovita suradnja unutar samog 3LHD. Složenost projekata dovela je do brojnih plodonosnih suradnji s kreativcima iz raznih disciplina, od umjetnika i dizajnera do statičara i tehnologa koji su od početka projektiranja uključeni u razvoje arhitektonskih koncepata. 

Osjetljivost zadataka s kojima se ured suočavao doveo je i do snažne medijske eksponiranosti projekata 3LHD-a i žustrih debata koje su arhitekturu dovela u žižu javnog interesa. Svi ti fenomeni, koji se mogu podvesti pod zajednički pojam interakcija, osnova su izložbenog projekta koja raščlanjuje i prikazuje metode kreativnog rada i suradnji, složenost procesa realizacije građevina, te javnu recepciju i učinke projekata.

Izložba je tretirana kao novi projekt 3LHD s rednim brojem 250. Postav je baziran na modularnom trodimenzionalnom sustavu koji tvori «interijerski grad» unutar prostora za povremene izložbe MSU-a. Sadržaj se razvija kroz 15 samostalnih tematskih cjelina koje problematiziraju različite vidove nastanka i korištenja arhitekture. Fokus izložbe nije na pojedinačnim objektima, nego na znanjima koja sudjeluju u nastanku arhitekture, te na njenim performansama. Kako bi se vjerodostojno rekonstruirale ideje, koncepti i radni procesi, u razvoj izložbe su aktivno uključeni istaknuti suradnici 3LHD-a: umjetnici, dizajneri, konstrukteri i drugi  ̶  koji sudjeluju u interpretaciji svojih radova.

Fact Sheet

naziv projekta

3LHD interakcije

broj projekta

250

program

javno, kultura

status

realizacija

projektiranje

2015 - 2016

Gradnja

2015 - 2016

Lokacija

Hrvatska, Zagreb, Avenija Dubrovnik 17

autor

Studio 3LHD d.o.o.

Organizator izložbe

Muzej suvremene umjetnosti, 3LHD

Autori i producenti izložbe

3LHD

Kustosi

Maroje Mrduljaš, Antun Sevšek

Projektni tim

Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Maroje Mrduljaš, Antun Sevšek, Saša Košuta, Dora Lončarić

Suradnici projektnog tima

Maja Milojević, Jure Živković, Jan Ružić, Branimir Turčić, Ivana Šajn, Iva Peručić, Maša Milovac, Paula Kukuljica, Krunoslav Szoersen, Dragana Šimić, Nives Krsnik Rister, Koraljka Brebrić Kleončić, Vibor Granić, Tomislav Soldo, Sanja Jasika Lovrić, Uršula Juvan, Duje Katić, Nevena Kuzmanić, Leon Lazaneo, Kristina Marković, Irena Mažer Hranuelli, Ana Mikelić, Nikolina Muža, Zorislav Petrić, Vesna Šoić, Deša Ucović, Matija Zrnić, Marijana Pivac, Ankica Puljić

Izvršni producenti

Romana Ilić, Bruno Bahunek

Menadžer produkcije

Mladena Žarković

Asistenti produkcije

Olja Gešvind, Koraljka Mandarić

Grafički dizajn

Damir Bralić, Lana Grahek, Niko Mihaljević, Hrvoje Živčić

Projekt konstrukcije

Palijan - Ivan Palijan

Asistent izložbe

Muzej suvremene umjetnosti - Ana Bedenko

Odnosi s javnošću

Mladena Žarković; Muzej suvremene umjetnosti - Jadranka Pintarić, Sonja Barbarić

Tehnička realizacija izložbe

Muzej suvremene umjetnosti - Dušan Stupar, Filip Zima, Darko Čopec, Zdenko Zavalić

Izvođači postava

Tom d.d. Uskoplje, Internova, ARS Kopija, Stolarija Koren, AVC


Fotografije

Gradilište

Back to top Back to projects