Rimac Automobili Shanghai Showroom

Shanghai

Geolokacija
31°14'17"N
121°28'49"E
Adresa
North Henan Road no. 17 & 23, Jingan District
Grad
Shanghai
Država
Kina

Koncept izložbenog prostora branda Rimac Automobili u Shanghaiu bio je stvoriti nenametljiv ambijent elegantnih linija u kojem je sva pažnja usmjerena na automobil. Raspored i diskretni elementi oblikovanja osiguravaju da se svaki posjetitelj, od usputnog entuzijasta do ozbiljnog kolekcionara, osjeća kao kod kuće. 

Proces biranja materijala, boja i opcija automobila bio je važan dio konceptualnog rješenja. Klijenti dolaze u minimalistički showroom, gdje je naglasak na samom automobilu. Vođeni su kroz kurirano iskustvo odabira i prilagodbe automobila svojim željama. Pivot vrata u punoj visini prostora skrivaju police s uzorcima. S jedne su strane obložena sivim staklom i potpuno se stapaju s ostatkom prostora. S druge strane vrata nalazi se magnetska ploča za slaganje uzoraka. Svi materijali i mogućnosti postupno se otkrivaju i odabiru.

Identitet brenda komunicira se kroz inovativni dizajn rasvjete. Svaki snop svjetlosti, sjena i refleksija odražavaju dinamičnost Rimac branda.

Fact Sheet

naziv projekta

Rimac Automobili Shanghai Showroom

broj projekta

296

program

interijer

status

realizacija

projektiranje

2019 - 2020

Gradnja

2020 - 2020

Lokacija

Kina, Shanghai, North Henan Road no. 17 & 23, Jingan District

Površina građevine

69 m²

autor

3LHD

klijent

Bugatti Rimac

Projektni tim

Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Paula Kukuljica, Dragana Šimić, Nevena Kuzmanić, Luka Cindrić

Razrada izvedbenog projekta (arhitektura)

Katherine Wong Design Studio - Katherine Wong

Fotografija

Bugatti Rimac


Fotografije

Back to top Back to projects